Vi er klare for Vesterålen. På gjensyn, fantastiske Lofoten!

Vi reiser fra Svolvær med en fornemmelse av at en kort og heftig sommerforelskelse snart er over, og at det blir lenge til neste gang. Men hvem vet? At vi skal tilbake er helt sikkert, og da for å bruke mange dager på å se enda mer av denne praktfulle delen av vårt lille land. 

Av Per Vie, SommerNorge rundt på 90 dager.
Se filmklipp fra første delen av Vesterålenturen nederst i artikkelen.

Som et naturlig farvel fortsetter bare Lofoten å forsyne oss med wow-opplevelser rundt hver eneste sving, mens vi kjører mot fergen over til Melbu på Vesterålensiden.

1 Vesteralen 1
1 Vesteralen 2
Farvel til Lofoten med sine dramatiske fjellformasjoner…

Allerede på fergen over til Vesterålen ser vi at vi forlater høyreiste stupbratte fjellformasjoner og reiser til noe ganske annet.

Og på den andre siden venter første del av et mykere Vesterålenlandskap.

En fornøyd bobilkaptein som gleder seg til Vesterålen.

På Melbu møtes vi av et terreng med åpne vide sletter og grønne, frodige og myke fjellformasjoner.

1 Vesteralen 8

Og mens vi kjører nordover følger Lofoten etter oss gjennom bilvinduene mot øst, med sine karakteristiske spisse og stupbratte fjelltinder. En utrolig fascinerende kontrast som sikkert gjenspeiler hva som en gang skjedde i en av de mange istider.

Vi kommer til Stokmarknes uten å ha sett noe til noen campingplass på veldig lang tid. På den andre siden av brua over Børøysundet stopper vi ved Vesterålen Kysthotell, som også har plass til oss bobilcampere.

Vesterålen Kysthotell – en plass med store muligheter

Vi parkerer bilen så tett på havet vi kan komme. Her er det kort vei til servicehus og hotellets resepsjon, der en veldig trivelig dame tar imot oss.

1 Vesteralen 7

Denne plassen er tydeligvis i et slags vakuum mht. videreutvikling, noe en gjengrodd forhenværende badedam med vannsklie som er veldig stengt, med forbudsskilt og gjerde rundt også tyder på. Jeg fikk en prat med den nåværende plassjefen Tone-Lise E. Steffensen, som forteller at hotellet har hatt mange forskjellige drivere i gjennom 20 år, og at stedet skal videreutvikles til den perlen det har potensial til å bli. Tone-Lise forteller også at de vil satse mer på å bli et attraktivt sted for kurs- og konferanser, i tillegg til et naturlig stoppested for å oss på gjennomreise.

Les mer om Vesterålen Kysthotell ved å klikke her. 

Hurtigrutemuseet – få det med deg!

1 Vesteralen 9

Dagen etter reiser vi tilbake over brua for å titte på Hurtigrutemuseet. Det var artig å få med seg den fantsatiske historien tilbake i tid, også til den gangen da italienerne etter krigen fikk bygge skipene i bytte med fisk. For en valuta! Og ekstra spennende var det å se alle modellene av skipene, og den enorme utviklingen Hurtigruta har vært gjennom fra starten med DS Finmarken i 1912 frem til idag. Les mer om Hurtigrutemuseet ved å klikke her.

1 Vesteralen 10

Etter museumsbesøket reiser vi mot Sortland, og det blir en lunsj ved sjøkanten blant svære steiner før vi reiser til «den blå byen ved sundet», en betegnelse Sortland fikk etter et initiativ om å male alle bygninger i nyanser av blått. I dag er det et tyvetalls bygninger i sentrum som er blå.

Sortland – den blå byen i sundet

Den flotte Kulturfabrikken i byen har selvfølgelig også fått sine blå innslag.

Skal du innom Sortland, få med deg alt spennende som skjer på Kulturfabrikken i hele sommer. Les mer ved å klikke mer.

1 Vesteralen 11

Vi rusler rundt i byen et par timer før vi reiser ut til Vesterålen Sjøhus for å campe der for natta.

Vesterålen Sjøhus – nordnorsk kystkultur på sitt beste

1 Vesteralen 14
1 Vesteralen 15

Som eneste bobil mellom små trivelige sjøhus helt ved vannkanten finner vi oss veldig godt til rette. Eieren Marit Asbjørnsen overtok stedet for rundt 20 år siden, og hun forteller at Vesterålen Sjøhus ble økosertifisert i 2014 som det eneste turiststedet i Vesterålen.

Siden hun overtok som eier har hun vært opptatt av å stå for og være en god formidler av nordnorsk natur, kystkulturen her oppe, og det arktiske lyset, så du som gjest kan fåekte og genuine opplevelser, enten du vil leve, sove, spise, fiske eller bade.

Bildet av Marit Asbjørnsen er fra Bladet Vesterålen da hun mottok beviset for at Sjøhussenteret på Sortland ble sertifisert som Miljøfyrtårn i 2008.

– Vi er en økoturismebedrift, og økoturisme som begrep står for berikende natur- og kulturopplevelser, tilrettelagt av ansvarlige reiselivsbedrifter med omsorg for sin gjester,miljøet og det lokalsamfunnet de er en del av, avslutter Marit, som ønsker oss velkommen tilbake.

Og merk deg at du kan bo med bobil mellom de trivelige små utleiesjøhusene.

Se en filmsnutt fra første dele av vår tur i Vesterålen…

Etter en regnværsnatt ser vi igjen glimt av sol da vi pakker sammen og reiser videre med Andøya som mål…

Klikk her og følg reiseruta på kartet!

Se alle turene fra start til mål her!
Se filmer fra alle turene her!

Følg meg gjerne på Facebook!

Legg igjen en kommentar

Close Menu