På bobiltur til selveste Dubrovnik – Adriaterhavets perle

Etter vidunderlige byopplevelser i Trogir og Split reiser vi for å besøke enda en kroatisk by, og denne gangen helt sør i Kroatia. For vi stopper selvfølgelig i Dubrovnik på veien mot Montenegro. Man reiser tross alt ikke forbi Adriaterhavets perle!

Sommeren 2019

Med Globia på plass på sin faste utsiktspost reiser Pia og jeg fra Split. Turen sørover blir like vakker som hver meter her i Kroatia har vært til nå.

Med Globia på plass på sin faste utsiktspost reiser Pia og jeg fra Split. Turen sørover blir like vakker som hver meter her i Kroatia har vært til nå.

Etter drøye tre timer nærmer vi oss Dubrovnik og den karakteristiske brua.

Vi peiler oss inn på Camping Solitudo, og finner oss en ok plass. Stedet virker nesten forlatt, og det er merkelig tynt med gjester her. Kanskje tidlig på sesongen? 

Siden vi kommer såpass tidlig på formiddagen tenker vi å ta bussen inn til byen ganske umiddelbart.

Adriaterhavets perle? Må sjekkes!

Det tar ti minutter å gå til bussen, og tyve minutter senere stopper den rett utenfor byporten inn til gamlebyen.

Vi er ikke mer enn så vidt innenfor bymurene før vi skjønner at vi ha kommet til noe helt spesielt. Wow – igjen! Hovedgata her i gamlebyen, det er som å rusle inn i 1200-tallet.

Og nok en gang, når vi kommer til en kroatisk by, ser bygatene alltid nyvaska ut. Nærmest polerte. Vi speiler oss i de blanke, store brosteinsflisene når vi rusler innover hovedgata her i gamlebyen. Det er så rent og pent at vi føler at vaskehjelpen nettopp har vært her.

Det blir veldig fort noe leskende på en av de første uterestaurantene vi kommer til. Vann på begge, vin på Pia og en iskald øl på meg. Det er skikkelig hett! Så trår vi til med en deilig kyllingsalat. Mat av toppklasse, som vanlig her i landet.

Fra første meter nyter vi å være i byen her helt sør i Kroatia. Og kanskje nyter vi denne byen litt ekstra fordi det er den siste kroatiske byen på veien mot Hellas.

Dubrovnik het en gang i tiden Ragusa, og byen ble grunnlagt i år 639. Dette sies å være en av de vakreste og best bevarte byene i Middelhavsområdet, men ble utsatt for voldsomme bombeangrep under krigen i det tidligere Jugoslavia i 1991. 

Det utrolig å tenke på at det ikke er lenger siden, for gamlebyen fremstår idag som en helstøpt og meget godt rehabilitert by. Så da er det bare å slå følge på en liten vandretur i den vakre byens gater.

Så blir det en aldri så liten pitstop på en kafé hengende på utsiden av bymuren…

…før vi rusler videre rundt i de trivelige smugene og smågatene.

Nå er det på tide å komme seg opp på selveste bymuren som pakker inn hele denne vakre byen.

Den store manndomsprøven!

Joda, jeg har høydeskrekk, men våger meg opp på den trange bymurtrasséen, mens Pia rusler rundt i gatene. Og med skjelvende ben slår jeg følge med alle de andre som også vil kjenne på litt ekstra adrenalin, her langt over byen og havet. Bli med!

Til og med her oppe kan man få servering av alt hva hjertet begjærer.

Så kommer jeg etter hvert til havna, med et yrende båtliv og trivelige bryggerestauranter.

Når jeg endelig nærmer meg bymurens tårn og høyeste punkt, ser jeg hele den vakre byen her ovenfra i varmt og stemningsfullt kveldslys.

Wow – igjen!

Temmelig svett og sliten av den lange turen rundt hele byen, og noen tusen trappetrinn, treffer jeg Pia nede i hovedgata.

Vi rusler mot havna og nyter deilig sjømat til sola går ned.

Glade, mette og fornøyde med dagen rusler vi for siste gang gjennom bygatene mot byporten og bussen hjem.

For en dag vi har hatt i en fantastisk by! Reis hit, folkens. Må oppleves!

Klare for solseng på nok en drømmestrand.

Idag er vi veldig klare for litt deilig strandliv, og stranda nedenfor campinglassen fletter seg fint inn i rekken med knallfine strender her i Kroatia. Og på vei ned til stranda ble vi møtt av dette skiltet…

We are happy! 

Skyene truer med et tordenvær som aldri kommer. Det blir en herlig siste dag her i Dubrovnik, og vi blir her på stranda til sola går ned.

Les mye mer om Dubrovnik her på reisdit.no

Nå går turen videre til Montenegro. Om vi er spente? Gjett’a!

Se reiseruta til og fra Hellas her.
Se alle filmene fra turen til og fra Hellas her.

Se alle turene fra start til mål her!
Se filmer fra alle turene her!

Følg meg gjerne på Facebook!

Close Menu