Rullende hjemmekontor. Genialt, spør du meg!

Kanskje er det mange flere enn jeg forestiller meg som bruker bobilen som kontor. Hva vet jeg? Men det jeg vet er at det funker hundre prosent for meg. Og spesielt etter at jeg fikk en batteripakke av en annen verden, pluss en inverter, så jeg kan lade Mac’en daglig uten å koble meg på landstrøm.

15. februar 2020

Helt siden jeg begynte med et aktivt liv i bobil har jeg brukt bilen som kontor. I enkelte perioder veldig mye, og i andre perioder mindre. Og selvfølgelig har det vært vinterbruk det har blitt minst av. Frem til nå.

Fast kontoradresse? Hva er det?

Fullstendig bortreist, men alltid hjemme. På hjemmekontoret.

Det er fantastisk deilig å ikke måtte tenke på at jeg må ordne et sted å bo, gi beskjed til kontoret eller passe på at folk får tak i meg. Det er ingen som tenker over hvor jeg er, så lenge jeg gjør jobben min. Og jeg tror det er mange andre som også har det sånn, som bare ikke har oppdaget denne muligheten ennå.

På nett via mobilen

På jobb og på nett under markisa til bobilen på øya Elafonisos i Hellas. 38 varmegrader!

Nettet på mobilen min er nesten uten unntak bedre enn WiFi-nettet på campingplassene rundt i Europa, så jeg trenger ikke å lete etter et sted med ok nett, men kobler bare Mac’en til mobilnettet. Og med mobilabonnementet jeg har kan jeg bruke data så mye jeg vil over stort sett hele Europa til de samme takstene som her hjemme. Fantastisk!

Lite, men effektivt cellekontor

Alt er innen en armlengdes avstand her i kontoret mitt, og alt funker. Jeg har fått enda bedre kontroll på hvor jeg har ting fordi begrenset plass tvinger meg til å tenke smart, og det gjør også alt så mye enklere for et rotehue som meg.

Atelier, kontor, hytte og hjem.

Hele kontorhverdagen blir enklere fordi det ikke er så mye plass å rote det til på. Jeg bare strekker opp armen og åpner skapet over arbeidsbordet, og der har jeg tegnesakene mine. 

Inspirerende jobbomgivelser

Vakre omgivelser påvirker!

Så flytter jeg selvfølgelig bilen etter sol og værforhold. Skal jeg lage litt stemningsfulle tegninger, finner jeg meg et sted med vakker, romantisk utsikt, mens andre ganger står jeg på en parkeringsplass midt i en småby og tegner mine humorstreker, omgitt av pulserende byliv.

En arbeidsøkt midt i småbyen Cascais i Portugal i november 2018.

Hjemmekontor på hjul, hvem passer det for?

Dette kontorlivet er perfekt for uteselgere, spør du meg. Eller for sånne som meg, som reiser rundt og lager reisebrev, reportasjer, holder foredrag eller underholder.

Jeg treffer stadig vekk folk som ofte er på reisefot som er møkk lei av hoteller og hotellmat. Så jeg tror egentlig at det bare er et tidsspørsmål før flere oppdager bobilens spennende muligheter.

Foredragsturné med bobil? Kan ikke bli bedre!

Bobilen min blir nesten som en turnébuss, hvor jeg til enhver tid har alt jeg trenger, og jeg kan samtidig ha det hjemmekoselig. Jeg har mat i kjøleskapet og jeg kan lage meg hva jeg vil, når jeg vil, hvor jeg vil.
Hvis jeg vil, vel og merke, for et lite restaurantbesøk innimellom er ikke å forakte.

Kombinert arbeid og fritid

Du skal ikke bare ha det gøy på jobben. Det skal være litt artig også!

Grensen mellom fritid og jobb blir visket ut når jeg er i bobilen. Det passer meg perfekt, og jeg synes det gir meg ubegrenset fleksibilitet i jobbhverdagen.

Jeg tror det er mange som kan tenke seg å ta steget mot en mer fleksibel arbeidshverdag, men at det kanskje er en mental barriere for folk å flytte hele kontoret til bobilen. For meg har mitt rullende kontor blitt toppen av frihet. Genialt, spør du meg!

Her en en liten filmsnuttrapport fra kontoret:

Hva med deg? Bruker du også bobilen som kontor?

Følg meg gjerne på Facebook!

Dette innlegget har 8 kommentarer

 1. Herlig har begynt å lese annonser på Fin. No

  1. Så bra, Vidar! Gleder meg til å treffe deg langs veien 🙂

 2. Jeg forstår deg veldig godt, jeg flyttet in i bilen og bor der permanent..det funker helt fint.. har ikke angret et sekund,. Men nå er jeg også i overkant bobil frelst.

  1. Spennende, Erik 😊

 3. Rullende kontor må være ren lykke 👍🤗 Kloke ord Per: «viktig å ikke bare ha det gøy på jobb -men må ha det artig også» 😂 🤣
  -bra du har trivelig reisefølge da ser jeg 😅

  1. Reisefølget kunne ikke vært bedre, Grete 🙂

 4. Jeg bor i bobilen året rundt. Det er 5året😄 Kan ikke ha det bedre 😄 Jeg er bussjåfør og blir flyttet på av selskapet jeg jobber i. Nordlandsbuss. 😄 Det er fint og følge med deg på turene😄

  1. Så hyggelig melding å få. Artig at du bor i bilen 🙂

Legg igjen en kommentar

Close Menu