Med bobil til Risøya, en sørlandsperle like borti veien

Det er ikke lange stubben hjemmefra til Risøya for oss som bor i Tvedestrand. Men til gjengjeld er det en vakker stubb! Og etter 25 minutters kjøretur ankommer vi øya, som kanskje er mest kjent for sin folkehøyskole. Så viser det seg at øya har så mye mer å by på.

12. juni 2023

Veien mot Gjeving går langs vakre Størdalsvannet, og her har vi kjørt mange ganger gjennom flere år. Helt side 2004 har vi vanket i dette området, og vi har hatt mange herlige ferieopphold på Lyngørporten hotell.

Men nå skal vi til Risøya for å bli litt bedre kjent med øya som blir beskrevet som en en perle i Sørlandsskjærgården, med Raet nasjonalpark som nærmeste nabo. Øya er 550 mål med svaberg, badeplasser, skog og campingområder. Vi gleder oss!

Over brua, og vi er på øya. Og det første vi kommer til er Risøy Folkehøyskole, en skole som utrolig nok har vært drevet her siden 1936.

Vi kjører forbi skolen, opp en bakke og kommer til en stor parkeringsplass for alle som vil besøke øya. Så triller vi ned til campingplassen, og finner oss et hjørne litt for oss selv. En herlig følelse av fricamping, selv om vi, for en sjelden gangs skyld, er på en campingplass.

Ut med terrasseskuffen, og vi er i gang med nytelsen i gromværet. Les mer om bobilterrassen her.

Kunsten å kose oss er en kunstform vi behersker, selv om det «bare» er iskald, deilig cider i glasset nå på formiddagen.

Vi rusler de små meterne ned til vannkanten. Og akkurat her har vi stått med bobilen før, som en avslutning på vinterferien i februar for noen år siden. Se reisebrevet her.

Midt i blomsterenga nyter vi sommervarmen på denne rolige, sjarmerende campingplassen. Tenk deg det, bare en snau halvtime hjemmefra. Det kan vi vel kalle kortreist bobilglede!

Så er vi klare for en rusletur langs en av de mange stiene her på øya.

Over denne brua, og så til venstre. Og i starten blir det litt klatring på svabergene.

Her på øya er det flust av muligheter for deg som elsker friluftsaktiviteter.
Dette kan du lese på hjemmesiden til folkehøyskolen:

På øya finner du turstier og trimløyper, boltede klatreruter, løkkefotballbane, hinderløype, utendørs treningsapparater og gapahuk med bålplass. Og selvfølgelig finner du mange flotte badeplasser. Inne på øya finner du også en flott og variert 18 hulls discgolfbane.

Kartet er fra hjemmesiden til Risøy Folkehøyskole.

Dette er vilt, vakkert og praktfullt!

Snakk om å være i ett med naturen! Vi klatrer på bratte svaberg, rusler på myk skogsbunn og åler oss gjennom frodig kratt og under krokete trær.

En liten pust i bakken ved denne gapahuken, før vi rusler mot campingplassen igjen. Ikke lange turen på oss i dag. Men hvis du tar deg en tur, sett av noen timer til en uforglemmelig øyvandring.

Langs turstien passerer vi mange av kurvene til discgolfbanen.

Lurer du på hva discgolf er? Sjekk vanlifepodden til min gode bobilvenn Roger Kvaløy og meg. På podcasten vår forteller Roger om sin store lidenskap. Og han har selvfølgelig spilt discgolf her på Risøya.

Her på campingplassen er det raust med plass, og Risøy Camping er åpen fra 20. mai til 20. august.

Tilbake ved bobilen blir det noen gode timer i sola, før vi får besøk av min kjære datter, svigersønn og noen ekstra gode venner.

Trivelig selskap! Og det blir skikkelig picknick ved vår lille trillevilla. En nydelig dag på Risøya går mot slutten.

Vi våkner til enda en soldag, og ruller hjemover. For nå har de etterlengtede bøkene mine kommet fra trykkeriet.

Jeg skal hjem for å signere og skrive hilsninger til alle som har forhåndsbestilt boka «VIE VEIER TIL SOMMERNORGE», der jeg forteller om en åtteukers bobilreise rundt i landet vårt. Les mer om boka her.

Tvedestrandsposten kommer på besøk mens jeg sitter og signerer. Og avisen har fått med seg at det blir en serie med bøker. Artig med god omtale.

Se en filmsnutt fra turen til Risøya…

Snart blir det nye turer. Så da er det bare å følge med!

Se alle turene fra start til mål her!
Se filmer fra alle turene her!

Følg meg gjerne på Facebook!

Bestill boka VIE VEIER TIL SOMMERNORGE her!

En stor takk til min bobilforhandler MobileZentrum, som har forstått hvor viktig det er for oss aktive bobilfolk å ha forhandleren vår i ryggen hvis noe skjer underveis på reisen. Dere er best!

Close Menu