Det er ikke maten det står på!

Joda, klart jeg savner Pias kokkekunster når jeg er på tur alene. Men tro det eller ei, det finnes gode matopplevelser jeg faktisk har stått for selv. Som da jeg var i Skottland ytterst ved havgapet på Isle of Arran og stekte meg lokale svinekoteletter i nedoverbakke i bobilen. For en bragd! Og det smakte himmelsk, spør du meg.

Mange som kjenner meg tror at jeg sulter ihjel ved siden av brødboksen hvis Pia ikke er med meg på tur. Derfor har jeg ingen brødboks i bobilen. Men sannheten er at jeg klarer meg ganske så utmerket, selv om Pia ikke er med. Og badevekta forteller meg at jeg ikke direkte sulter underveis på turene mine.

Klart det er stas når Pia er med og disker opp!

Så passer jeg også på at jeg alltid har med meg smart mat, som for eksempel vakuumpakket spekeskinke og en pose med poteter. Og kanskje også en boks eller to med lapskaus. Nevner også Fjordland. Et par pakker med wienerpølser kan også dukke opp hvis du sjekker hyllene i kjøleskapet mitt ekstra nøye.

Uansett – det er ikke maten det står på når jeg er på tur. Det finnes så ufattelig mange geniale kjøkkensjefer der ute som mer enn gjerne inviterer meg på smaksopplevelser av en annen verden. Og jeg er ikke vond å be!

Fantastisk kystsalat på Praia do Amado i Portugal.
Vidunderlig boknafisk i Narvik.

Høsten 2016 dro jeg til Piemonte for å lære meg å lage italienske småretter. Hvordan det gikk? Bli med på italiensk matglede i Torino!

Her er en liten brøkdel av hva kokkene rundt i Europa har utsatt meg for. Et par av bildene er faktisk fra bobilen min…

Takk for maten!

Per
19. november 2019

Følg meg gjerne på Facebook!

Legg igjen en kommentar

Close Menu