Bli med på italiensk bobilmatglede i Torino!

Endelig er jeg på veien igjen. Og denne gangen for å bli enda bedre kjent med Italia. Og for å gjøre en lang historie kort – etter å ha kjørt 170 mil på to dager fra Hirtshals til Italia kommer Globia og jeg til Torino søndag formiddag for å treffe Caroline. I den nydelige parken Meisino ved elva Po skal jeg lære å lage italienske småretter. Jeg – som aldri har satt mine ben i en kokebok!

Italia høst 2016

Først E18 nedover fra Oslo, og en tur innom noen gode sørlandskunder, før båtturen over til Hirtshals. Tornby Strand Camping første natta, akkurat som i sommer. Og så peiser vi på nedover, med rekordlange dagsetapper…

italia-torino-5
italia-torino-6
italia-torino-3
italia-torino-2

Første overnatting blir litt syd for Hannover. Og fort som svint har vi passert Østerrike, Lichtenstein og Sveits, før vi stuper ned fra alpene og ender opp i svarte natta på Milano Camping. 170 mil på to dager! Jeg har aldri i mitt liv kjørt så lange dagsetapper. Men det gikk fantastisk bra. Jeg har en ekstremt god bil å kjøre langt med.

Jeg møter Caroline på en parkeringsplass ved Centro Ippico Meisino, en grønn oase ved elva Po.

italia-torino-16

Og før vi går igang med avtalt kokkekurs i bobilen går vi oss en tur langs elva og småprater på sykkelveien som går helt inn til Torino.

– Ti minutter på sykkel, så er du i sentrum av Torino, sier Caroline.

Og jeg blir sjarmert i senk av stedet umiddelbart – også av kokken som snart skal gjøre kokk av meg. Tenk deg det, du som kjenner meg.

Caroline forteller at hun har bodd i Italia i over 30 år, og føler seg mer italiensk enn norsk. Og her i Torino har hun og henne italienske mann bodd i 6 år, etter at de solgte restauranten de drev i 15 år i Lavagna.

italia-torino-17

– Da jeg kom hit til Italia startet jeg som skiltmaker, med drømmen var å starte restaurant. Mannen min var litt skeptisk, men ble med på det, og det gikk jo kjempefint, ler Caroline, som forteller at folk ble overrasket over at en ikke-italiener kunne lage så god pasta.

– Mat skal være morsomt, sier Caroline. Så gøy, tenker jeg…

Nå livnærer hun seg som blogger og kursholder, og tilbyr alle som liker Italia et opplevelsesopphold i Torino med blant annet guidet tur og matkurs.

– Jeg holder også på med showcooking, der jeg lærer bort mitt eget itaienske kjøkken til alle som vil lære seg å lage enkle italienske småretter. Jeg vil lære folk å lage mat fra bunnen av, og det skal selvfølgelig være morsom. Mat er glede! Drømmen min er å gi ut en kokebok med sjømat i Norge.

– Italiensk mat er sunnere enn den norske maten. Lite med sauser og poteter. Matrettene er også enklere nå enn før i tiden. Folk spiser heller mindre og oftere, sier Caroline.

Wow! Mitt lille bobilkjøkken funker for en profesjonell kokk!

Men nå er vi klare for å lage mat i bobilen, og Caroline henter en kjølebag full av go’saker fra sin egen bil. Blant annet rester fra matkurset hun holdt for entusiastiske nordmenn kvelden før.

italia-torino-19

– Ja, da har jeg med meg noen rester, selv om du ikke vil merke at det er rester, ler Caroline, og tar frem det ene etter det andre fra kjølebagforundringspakka.

italia-torino-11

Hun gir meg også en konkret oppgave. Jeg skal lage gresskarsuppe i morgen!
– Ops, tenker jeg, mens Caroline viser sine kunster på det lille kjøkkenet. Det ser så lekende lett ut.

Så er rettene klare. Hjemmelaget focaccia, pletter med pesto, riskroketter, en deilig gryterett og frisk salat. Lokale spesialiteter med Carolines personlige vri. Og det beste av alt, Caroline har storkost seg på kjøkkenet mitt, og har med et eneste stort smil brukt det lille jeg har av utstyr og hjelpemidler.

– Il pranzo é prontoooo…tutti a tavola!

…som betyr noe sånt som «Lunsjen er klar…..alle til bords!» Og atpå til ute på en grønn eng i Torino 🙂Foto: Caroline Schøning Foto: Caroline Schøning 

italia-torino-14

Om det smakte godt? Det ble nesten for mye av det gode for en følsom sjel. Takk, Caroline!

Carolines egne kjøkkenhemmeligheter

Sjekk bloggen hennes her! Mange gode tips og spennende oppskrifter. Og skulle du få lyst til å ta med deg noen gode venner på en tur til Torino, ta kontakt med Caroline. Anbefales på det varmeste!

Så er jeg spent på om jeg har lært noe, og om jeg våger å prøve meg. Det blir mange dager i Italia, og jeg elsker god mat. Men min egen? Tja…

Jeg hadde planer om å bo i Torino, men det meste av campingplasser er stengt for sesongen, så Globia og jeg reiser videre etter de trivelige timene med den sprudlende norskitalienske gourmetkokken. Nå også bobilkokk.

Et godt reisetips på denne tiden av året – sjekk på forhånd om campingplassen du har planer om å reise til er åpen.

Nå er det Toscana neste, men første en overnatting i Camogli eller Rapallo.

Se filmene fra turen gjennom Europa sommeren 2016 og turen til Italia høsten 2016 her.

Her kan du se reiseruta sydoversommeren 2016, del 1.
Her kan du se reiseruta nordover sommeren 2016, del 2.

Se alle turene fra start til mål her!
Se filmer fra alle turene her!

Følg meg gjerne på Facebook!

Close Menu