Slå følge på innsjøruta fra Østerrike til Danmark

Hvis du titter på reisekartene fra alle bobilturene mine vil du se at jeg har hatt en sterk dragning mot havet. Men fra Østerrike og gjennom Tyskland er havet langt unna. Da er det godt at det finnes innsjøer. Så bli med meg på turen hjemover, fra Zell am See i Østerrike til Maribo i Danmark. Fire overnattinger ved fire vakre innsjøer.

Sommeren 2019

Fra Salzburg går turen sørover igjen, for nå vil jeg til Zell am See, idyllen jeg reiste forbi for et par dager siden. Og det er de spontane innfallene som er så herlig med bobil.

Denne strekningen fra Salzburg til Zell am See er noe av det vakreste jeg har opplevd på turen til nå. Så da er det helt greit å kjøre denne ekstra «strafferunden» sørover.

Her ved den idylliske innsjøen Zeller See ligger campingplassen Seecamp Zell am See.

Umiddelbart kjenner jeg at jeg vil trives her, og som vanlig er jeg rask til å komme meg ned til vannet. 

Langs vannet inn til byen Zell am See går det en bred og fin gang- og sykkelvei. Se på dette. Rett og slett fantastisk vakkert!

Jeg rusler langs dette nydelige fjellvannet, og kommer etterhvert til byen. Og det første jeg støter på er denne badeplassen.

Jeg setter meg på en restaurant med utsikt over badeplassen, og nyter den beste Cesar-salaten jeg noensinne har smakt.

Så rusler jeg inn i denne sjarmerende byens gater og smug. Byvandringen er igang. Ikke så omfattende som vandringene mine pleier å være, da den sjarmerende byen er ganske liten.

Zell am See er nok mest kjent som et attraktivt reisemål om vinteren, men her er det fantastisk fint hele året. Et sommerparadis, spør du meg.

Denne vesle kommunen har bare rundt 9.600 innbyggere, og byen har faktisk vært bosatt siden bronsealderen. I år 740 grunnla noen kristne munker Cella in Bizonzio, og dagens Zell am See fikk bystatus først i 1928. Da vet du det.

Så må jeg selvfølgelig opp i alpinbakkene en tur, og det blir en luftig gondolreise oppover fjellsiden bak byen. 

Wow – for en utsikt! Og der og da bestemmer jeg meg for å komme tilbake for å oppleve herlige Zell am See i full vinterprakt. Gleder meg!

Så rusler jeg ned til vannet igjen. Er tørst i varmen.

Her, på kaféen ved denne dekorative fontenen, bestiller jeg en øl, og jeg får den servert i krus. Herlig!

På turen hjemover passerer jeg glade folk som nyter det herlige været, både i og ved vannet. Og apropos vannet, det sies at dette er det reneste innsjøvannet i Europa. Tviler ikke.

Innsjø nummer to – her kommer vi!

Nå er Globia og jeg klare for å kjøre nordover og inn i Tyskland, og jeg finner nok en campingplass som ligger ved en innsjø. 

Ganske lenge går turen gjennom vakkert alpelandskap, og rundt fem timer senere kommer vi hit til Camping Club Rangau, som ligger ved innsjøen Grosse Bischofsweiher. Nok en idyll åpenbarer seg.

Det blir en wienersnitsel på restauranten på campingplassen, før jeg hiver meg på sykkelen for å se meg litt rundt. 

Også her går det en knallfin gang- og sykkelvei rundt innsjøen. Og mens jeg sykler langs det vakre vannet hører jeg musikk på den andre siden av innsjøen. Det øves tydeligvis, og det viser seg at det akkurat denne uka er utekonserter hver dag. I går kveld en klassisk konsert. I kveld kan jeg høre det er rock på programmet. 

Her nytes strandlivet av lykkelige vesener både med og uten fjær.

Tilbake på campingplassen blir det litt jobbing i skyggen utover ettermiddagen.

Utpå kvelden tar jeg meg en Currywürst på campingrestauranten, mens jeg hører på konserten på den andre siden av vannet. Langt unna, men lyden bærer godt kveld.

Det er svarte natta før det blir stille der borte. Men du verden, så stemningsfullt.

Klar for innsjø nummer tre!

Idag tar Globia og jeg enda et stort jafs på veien hjemover, og dagens reisemål blir til nok en innsjø. Selvfølgelig!

Det blir mange timer på motorveien, og innsnevringer og veiarbeid underveis gjør turen ekstra lang. Puh!

Etterhvert kommer vi til Campingpark Sanssouci i Potsdam ved innsjøen Templiner See, veldig nær byen jeg besøkte på veien nedover for noen uker siden, nemlig Berlin.

Dette er en stor, men allikevel idyllisk og intim campingplass ved den vakre innsjøen, omkranset av frodige løvtrær.

Igjen hiver jeg meg på sykkelen for å ta en rask tur inn til byen som ligger snaue fem kilometer fra campingplassen.

Potsdam er en mellomstor by, med sine 163.000 innbyggere. Byen ble grunnlagt i det 10. århundre, og er kjent for sine mange fantastiske slott. Skulle gjerne sett noen av dem, men det blir ikke noen byvandring idag. Kanskje i morgen, hvis jeg velger å bli en ekstra natt. 

Det blir en matbit her på denne uterestauranten, før jeg sykler hjemover igjen. Vil hjem før det blir mørkt.

Til nok en innsjø idag?

I dag vil jeg reise videre, men er litt usikker på hvor langt jeg vil kjøre. Reisemålet for dagen er Puttgarden, og kanskje jeg venter til i morgen med å ta båten over til Rødby i Danmark.

Når jeg kommer til Puttgarden bestemmer jeg meg for å ta båten over til Rødby allerede idag, og nytt reisemål for ettermiddagen blir Maribo Sø Camping ved innsjøen Søndersø. 

For en beliggenhet!

Den fantastisk trivelige damen som driver denne plassen tar imot meg når jeg kommer, og jeg får en fin plass for natta.

Dette er nok en idyllisk campingplass ved nok en vakker innsjø. Kan det bli bedre, når man først har kjørt så langt fra havet?

På med rusleskoa, og så den korte veien inn til småbyen Maribo.

Det tar bare ti minutter, så er jeg her på dette torget.

Her i Maribo bor det bare rundt 6.000 innbyggere, men hvor alle innbyggerne eller turistene er akkurat i kveld er en gåte, for jeg er nærmest alene her. Har en bitteliten by for meg selv. 

Ekstrabonus. En snartur innom Kongens by

Det blir én natt her i Maribo, før jeg kjører videre. Skal jeg rett hjem, eller svippe en tur innom København? Det blir Køben på meg, som en liten velfortjent ekstrabonus, etter alle ukene på tur. Jeg er ekstra glad i denne byen. Er på en måte hjemme igjen.

Så da nyter jeg livet og bobilturfinalen på Strøget og i Nyhavn i noen herlige ettermiddagstimer, med bilen stående på CityCamp. 

Her er forresten hele innsjøruta fra Zell am See til Maribo…

Østerrike - Danmark 82

I dag er siste etappen av den vidunderlige bobilturen på drøye åtte uker. Skal bli godt å komme hjem til Pia.

Se alle turene fra start til mål her!
Se filmer fra alle turene her!

Følg meg gjerne på Facebook!

Close Menu