Hvordan nyte 440 mil med bobil på ti dager – i Norge!

Hva får en godt voksen mann som meg til å kjøre bobil fra Oslo til Troms og tilbake til Oslo på seks dager, for så å kjøre frem og tilbake til Ålgård utenfor Stavanger bare tre dager senere? Svaret er enkelt: Reisemålet, reiseveien og den fantastiske bobilkomforten!

Høsten 2018

Det var vanvittig spennende å reise til Nord-Norge på Ferda-dagene for å dele film og bilder fra bobilturene mine. Men jeg var faktisk mest spent på hvordan det ville være å kjøre så lange strekk hver eneste dag i kuperte, humpete Norge. Det er noe ganske annet å peise på i 110 kilometer i timen og legge milene bak seg på motorveien nedover i Europa, enn å kjøre på norske landeveier som skifter mellom fartsgrenser på 50, 70 og 90. Men det skulle vise seg at det var lekende lett å kjøre langt når reisemålet var fantastiske Troms, reiseveien var enestående vakker og kjørekomforten helt i toppklasse. 

Hvordan det var å kjøre Oslo–Troms–Oslo på seks dager? 
Ta en titt her …

Her er tre gode grunner til å kjøre langt med bobil:

1. Reisemålet

Bare det å kunne besøke Nord-Norge og oppleve vakre Troms er stort i seg selv, og det å møte disse hjertevarme nordlendingene gjør det enda mer forlokkende å sette seg bak bobilrattet og kjøre 160 mil. For meg er akkurat dette reisemålet verdt hvert eneste sekund bak rattet!

2. Reiseveien

Uansett årstid er Norge et av verdens vakreste land å reise i, og veien mot nord er intet unntak. Spennende, variert og vakkert fra første mil, samme om du reiser fra sør, nord, øst eller vest.

3. Bobilkomforten og friheten

Denne bybobilen er fantastisk god å kjøre, som alle typer moderne bobiler er. Jeg sitter høyt og godt med god oversikt, og har en kjørekomfort få personbiler kan måle seg med. Det er bare å sette seg godt til rette, lene deg tilbake og la reisemålet komme stadig nærmere. I mitt tilfelle har akkurat denne kjøregleden gjort at jeg har tilbakelagt nærmere 7 500 mil på turene mine siden starten av 2015. Og det sier jo litt.

Så er det selvfølgelig friheten som gjør livet med bobil så spesielt. Friheten til å kjøre dit du vil, når du vil, ta en pause, lage deg litt mat eller ta en blund i bobilsenga. Denne friheten skaper en totalkomfort som bobil er helt alene om.

En liten ekstratur til Ålgård utenfor Stavanger

Bare tre dager etter at jeg kom hjem fra Nord-Norge satte jeg kursen mot Ferda Ålgård for å være med på åpningen av det nye Ferda-bygget litt sør for Stavanger.

Og denne «lille» ekstraturen frem og tilbake gjorde at jeg faktisk har kjørt 440 komfortable, knirkefrie mil på halvannen uke!

Hvor langt er egentlig «langt»?

Du kjører så langt du vil med bobilen din, hvis du er mentalt innstilt på langtur, og bruker friheten til å tilpasse turen så det funker for deg. Mitt eget forhold til avstander har nok endret seg etter spennende samtaler med folket i nord. Der oppe kjører de gjerne i fire–fem timer for å ta en kopp kaffe med en kompis, for så å kjøre hjem igjen. 30 mil er bare «like rundt hjørnet.» 

Det har slått meg at disse lune folkene i Nord-Norge har en helt annen ro enn mange av oss her sørpå. Hvorfor? Jeg tror svaret ligger i forholdet de har til tid og avstander. Når absolutt alt er langt unna, blir timene og avstandene en naturlig del av hverdagen – i motsetning til det travle livet i Oslo, der hvert minutt vi bruker ekstra på en reise er ett for mye. Noe å tenke på.

God langtur!

Reis rundt i Norge – verdens vakreste ferieland!

Close Menu