Det kommersielle jaget gjennom 20 år i reklamebransjen kastet meg ut i en livskrise for 25 år siden som nesten tok livet av meg. Men i den brutale prosessen dukket det opp en skaperglede og et behov for å gi alt jeg følte et uttrykk som reddet meg. Idag er jeg glad for at min åpenhet har inspirert mange i tilsvarende livssituasjoner. Det er faktisk mulig å komme sterkt tilbake. Her er motivene fra prosessen.

Les historien min her.

Mens jeg var dagpasient på Vinderen psykiatriske, gikk jeg til innkjøp av grått papir i store formater som jeg stiftet opp på de mørke veggene i hospitshula mi. Frem med kullstifter, pastell og kritt – og jeg var i gang. 

Dette selvportrettet ble den første tegningen i denne serien. Da jeg bodde på hospits i 1997 så jeg meg selv i speilet og fikk sjokk. Jeg så en sliten, gammel mann uten liv i øynene. Der og da bestemte jeg meg for å gi følelsene som førte til denne smerten et uttrykk.

Det var aldri meningen at disse tegningen skulle vises frem, da de egentlig bare var et ledd i min egen selvterapi. Men er det noe i tegningene mine som treffer også deg kan du få grafiske trykk fra denne serien tilsendt ved å sende meg en mail. Ved bestilling, skriv nummeret i mailen.

Giclée, 31 x 45 cm, nummerert og signert
Valgfritt motiv (se motivene under) kr 1.950,-
3 valgfrie motiver kr 4.800,-

Prisene er inkl. porto.
Bestill på per@piff.no, og få trykkene tilsendt i posten.
Betaling Vipps 91617405

Bestilte trykk sendes ut senest innen en uke etter mottatt mail. 

Her er motivene, som første gang ble stilt ut og vist offentlig i 1998:

1 Bare forsyn deg!
Alle fikk. Til det ikke var annet igjen enn et lite ynk av lengsel etter å gi enda mer. Uten at det ble krevet.
2 Uttafor innafor
Fanget i meg selv var jeg forhindret fra å være tilstede i mitt eget liv.
3 Modul sapiens
Det gjorde vondt å stritte imot når systemet fristet med sitt fellesskap. Men smerten var prisen for en frihet som var MIN – i fellesskapets tjeneste.
4 Skal, skal ikke...
Når jeg endelig hadde bestemt meg for å være ærlig mot meg selv hadde jeg ikke lenger noe valg. Jeg var avkledd, naken – og fri!
5 Hevet hode
Innerst inne var jeg alltid sterk. Jeg fant bare ikke veien ut gjennom alle maskene.
6 Wash & Go
Vel plassert i trygge omgivelser følte jeg meg sikker på at jeg gjorde alle til lags, slik at alt kunne forbli som det alltid hadde vært.
7 Fullendt havari
Mye forsvant i et hav av tårer. Men det vesentligste ble igjen for å gi av erfaringer og skapende overflod.
8 Opp igjen!
Jeg kom tilbake for å fortelle om friheten.

Prisene er inkl. porto.
Bestill på per@piff.no, og få trykkene tilsendt i posten.
Betaling Vipps 91617405

Etter at jeg «våknet til live» igjen ble det mye farger, pur glede og lek med ord og akvarellfarger. Klikk her for å se – og kanskje også kjøpe?

Close Menu