Etter åtte uker på veien, ubrukt strømkabel til salgs!

Som lidenskapelig fricamper er det ekstra gøy å kunne fortelle at jeg ikke har plugget meg på 230 volt en eneste gang i løpet av mine åtte bobiluker på veien i sommer. Og det mest utrolige; jeg har på det meste brukt bare 35% av batterikapasiteten. En liten kjøretur, og jeg har hatt fulle batterier igjen. Slå den! Ikke rart jeg slenger rundt meg med utropstegn!!!

24. september 2020.

«Vie Energi, værsågod!»

Ja, jeg kunne solgt strøm! Og jeg må si at det har vært en åpenbaring å kunne parkere bilen akkurat der jeg vil, og bare rusle avgårde på mine sandalvandringer i trygg forvissning om at jeg har mer enn nok strøm til at belysning, kjøleskap og dieselvarmer er i full drift, selv om jeg skulle gå meg vill og bli borte fra bilen noen dager. Dette har gitt meg en enorm følelse av frihet, en følelse som anbefales på det sterkeste, folkens!

Så har jeg også en genial inverter i bilen, som sørger for at jeg raskt kan lade opp mac’en min, det viktigste verktøyet jeg har som aktiv reiseblogger. Selvforsynt med strøm, og aldri mer ladeangst. Deilig!

Gass nok til enda en langtur

Svensk middag i bobilen på Hembre fiskecamping utenfor Stjørdal.

Som du sikkert har fått med deg er jeg ingen overivrig kokk når jeg er på tur alene. Og siden det kun er matlaging jeg har brukt gass til har jeg mer enn nok gass igjen til enda en langtur. Alt annet, inkludert mitt kompressorkjøleskap (som har stått på fra den dagen jeg kjøpte bilen i november ifjor), går på strøm fra mine fire gode lithiumkamerater bak i bilen.

Her kan du ta en nærmere titt på batteripakka jeg har i bobilen min.

Og apropos mat…

En glede å se gleden

Den strålende kafébestyreren Hege Urbye som driver «Nabo’n i Nerby’n» i Levanger er lykkelig for igjen å kunne ta imot gjester..

Etter nitriste uker med coronastengte dører har det har vært en fornøyelse å oppleve gleden restauranteiere, servitører og kokker har vist over igjen å kunne stelle godt med sine sultne og tørste gjester. Og jeg har forsynt meg godt av matfatene rundt omkring på denne turen. Tror ikke jeg har gått ned i vekt, nei!

Cidersmaking hos godeste Åge Eitungjerde på Ciderhuset i Balestrand.
Hvalbiff på Præstengbrygga i Kabelvåg i Lofoten. Nam!

Om jeg ikke har diska opp med de beste matrettene i bobilen har jeg til de grader kost meg med knallgod mat og godt å drikke på kaféer og restauranter rundt i landet. Håper de fleste av dem klarer seg gjennom denne beintøffe tiden.

Fjellaure på Bessheim Fjellstue. Nam, nam!
Fiskesuppe hos Anitas Seafood på Reine i Lofoten. Nam, nam, nam!

500 mil og 80 prosent fricamping på åtte uker

Det ble faktisk 500 mil på veien innen jeg var hjemme igjen mot slutten av august, hvorav 80 prosent av overnattingene ble fricamping. Samtlige overnattinger på turen uten å koble meg på landstrøm en eneste gang.

Fricamping ved bystranda i Steinkjer.
Fricamping på Rakkavika på øya Jøa utenfor Namsos.
Dette er Lofoten, folkens! Og der borte ser du flere fricampere. Kan det bli vakrere?

Oj, oj, oj, for et land vi bor i!

Her er reiseruta denne sommeren:

Det ble faktisk 500 mil…

Og her er hele turen fra A til Å:

Reisebrev 1
På tur for å treffe frodige damer i Ekebergparken

Denne dagen har jeg ventet lenge på! Endelig er jeg i gang med årets langtur. Og jeg starter selvfølgelig i Oslo, hjembygda mi, et «glemt» reisemål for mange nordmenn. Så bli med meg til noe av det flotteste og mest spektakulære Oslo har å vise frem. Selveste Ekebergparken. Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 2
Fra hetesommer i Oslo til vintersommer på Haukelifjellet

Jeg forlater Ekebergparken og de frodige damene i krom og bronse og setter kursen vestover. Først innom MobileZentrum i Hokksund for en morgenkaffe hos folket jeg kjøpte den geniale bobilen av. Så kruser jeg videre gjennom vakre Telemark. Dagens reisemål er Haukeligrend eller Haukeliseter. Jøss! Nesten et klart reisemål for en gangs skyld. Jeg kommer meg! Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 3
Vestlandet på sitt flotteste? Bli med til Rosendal og Bømlo!

Da jeg kom til Haukeliseter var jeg klar på at jeg skulle til Bømlo dagen etter. Men på vei nedover mot Røldal gjør jeg om på planene. Det blir vakre Hardanger og Rosendal først og Bømlo i morgen. Og sånn går no dagan i bobil. Nye planer blir til ved neste veikryss. Er det rart jeg elsker dette livet? Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 4
Hold deg fast! Bli med på bobilturen mellom Bømlo og Balestrand.

Hvis du som fersk bobilsjåfør tenker at det å kjøre på veiene her i vest er en smal sak, så har du så inderlig rett. Ja, det er smalt. Å kjøre bobil her kan bli ekstremt spennende. Men er du «godt trent» og ekstra fokusert når du kjører vil det gå veldig bra, og du kan senke skuldrene og nyte det vidunderlige landskapet, de vakre fjordene og de mektige fjellene. Alt hva denne landsdelen har å by på. Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 5
To bobildager i Balestrand, kunstnerbygda ved Sognefjorden

«Balestrand er perla ved Sognefjorden som du ikke vil reise fra», skrives det på visitbalestrand.com. Og det er så sant! Jeg kommer til dette tettstedet en halvgrå ettermiddag, og skjønner umiddelbart at jeg har kommet «hjem». Jeg bestemmer meg rett og slett der og da for å bli et par dager her i kunstnerbygda. Dessuten er det meldt knallvær. Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 6
Fra vakre Sognefjorden til nye perler i Møre og Romsdal

Til nå har bobilturen her på Vestlandet vært en drøm, og jeg har ingen planer om å våkne fra drømmen på en god stund. Men når jeg reiser fra Balestrand er det en årvåken sjåfør som kruser videre på spennende vestlandsveier på jakt etter nye perler. Og nå er det Møre og Romsdal som skal få besøk. Så får vi se hva som dukker opp. Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 7
Bergtatt av marmor og øyriket Smøla. Dette må du bare oppleve!

Et tips fører meg snaue tre mil nordøstover fra Tornes Fjordcamping til Eide, og jeg får lynraskt kjenne på kroppen hvorfor Bergtatt er navnet på det jeg skal være med på. Og når den syvende etappen av turen min rundt i Norge også handler om et besøk på Smøla, da er jeg totalt blåst av banen og bergtatt for andre gang på to dager. Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 8
Kan man øyhoppe med bobil fra Møre og Romsdal til Trøndelag? Nesten.

Du som følger meg på bloggen vil se at jeg har en tendens til å trekke ut mot havet, og når jeg reiser fra vidunderlige Smøla i Møre og Romsdal skal jeg egentlig innom Trondheim, en av mine absolutte favorittbyer, men jeg gjør andre spontane valg underveis. Jeg havner rett og slett på plasser jeg på forhånd ikke så for meg. Er det rart jeg elsker dette frie livet som reisende fant? Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 9
Bli med til Vega og få gåsehud i ærfuglenes rike

Ryktene sier at jeg har grunn til å glede meg. Og som vanlig satser jeg på godt vær, for det kan bli værhardt der ute på Vega. Men bare det å kunne kjøre Kystriksveien igjen er stort, veistrekningen mange kaller verdens vakreste. Og dette er tredje gangen jeg har gleden av å kjøre Helgelandskysten med bobil. Ah, for en reise jeg er på! Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 10
Ta plass og bli med på tur langs vakre Helgelandskysten

Mange mener dette er verdens vakreste reiserute. Og etter årets tur langs denne vidunderlige veistrekningen støtter jeg hundre prosent at Kystriksveien må være noe av det mest praktfulle denne kloden kan stille opp med for oss på fire hul. Bli med på tur og se det selv! Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 11
Hamarøy og Steigen – reiseglede fra ende til annen!

Fra en drømmetur langs Helgelandskysten er jeg spent på hva som møter meg når jeg setter bobilsnuta innover i landet. Først innom Fauske og så videre til en av mine store favoritter. Hamarøy! Og jeg nyter kjøreturen, selv om været ikke er av det slaget jeg er så bortskjemt med. Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 12
Endelig tilbake til Lofoten!

Ikke bare er jeg tilbake med bobil for fjerde gang, men denne gangen får jeg atpå til med meg en god venn. På vei fra Narvik svinger jeg innom Evenes og henter Tom, som kommer med fly for å slå følge med meg på turen gjennom Lofoten. Min gode kompis har aldri før besøkt verdens vakreste øyrike, så dette kommer til å bli minner for livet. Du er herved advart, Tom! Fantastisk fint å ha deg med. Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 13
Joda, det er sant. Dette er Lofoten!

Fra Henningsvær reiser Tom og jeg videre for å oppleve mer av dette fantastiske øyriket. Og siden Tom er førstereisgutt vil jeg gjerne vise frem noen av stedene jeg selv har opplevd på tidligere turer. Men det blir jammen meg overraskelser på meg også! Og til deg som har gitt meg mange knallgode tips som ikke kommer med denne gangen, jeg reiser til Lofoten igjen for å følge opp hver og en av dem. Vær du sikker! I mellomtiden, nyt alle bildene. For det er mange… Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 14
Fra campingidyll på Rognan til høye svev i Mosjøen

Det blir rett og slett en tur sørover i Nordland stappfull av overraskelser. Først til en idyllisk plass helt innerst i Saltdalsfjorden, så innom et kunstgalleri av en annen verden, for så å hilse på Havmannen før jeg ender opp i «nye» Mosjøen. Siste etappe i Nordland er snart over for denne gangen, og jeg liker absolutt ikke å reise herfra. Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 15
Takk for nå, Nordland. Heisann, Trøndelag!

Jeg liker aldri å reise fra Nordland, og motvillig forlater jeg Mosjøen og trehusidyllen i Sjøgata. Nå venter Trøndelag i regnværet, men hvor jeg havner er åpent. Så skal det vise seg at jeg ender opp med å rusle rundt i nok en trivelig liten trehusby. Jeg elsker trehusbyer! Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 16
Bli med på bobiltur til Bergstaden!

Først Mosjøen, så Levanger og nå selveste Røros. Det kan virke som jeg er totalt opphengt i trehusbyer, siden jeg nå skal besøker den tredje på rad. Og ja, jeg må innrømme at jeg har en ekstra dragning mot gamle byer med hus som oser av sjarm og spennende historie. Og her i selveste Bergstaden Røros snakker vi om verdensarv og kulturminner av dimensjoner. Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 17
Fra Røros til Rondane og Jontunheimen, en kjøretur for minneboka

Takk for meg, Røros! I vekslende vær og uten en konkret plan kruser jeg sørvestover mot Dovre. Eller kanskje til Rondane. Jeg ser hva som dukker opp og tar avgjørelser underveis etter innfallsmetoden. Etter seks bobilsesonger på mer eller mindre lykke og fromme har jeg blitt ganske god på denne reiseformen. Spontaniteten lenge leve! Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 18
Å nyte Norge på kryss og tvers i bobil er ingen kunst. Kistefos derimot…

Fra Fagernes reiser jeg til Jevnaker, av alle plasser. Ikke bare fordi det finnes noe der som har fått stor internasjonal oppmerksomhet, men også fordi jeg skal innom en god kompis, som bor like ved fantastiske Kistefos Museum. Så bli med på attende og siste etappe av sommerturen min rundt i verdens vakreste ferieland! Se hele reisebrevet her.

Så ble det en herlig sensommertur til Flåm i begynnelsen av september.

Her er reisebrevet fra turen til Flåm.

Nå starter en ny og spennende bobilperiode for fricamper Vie, nemlig høst- og vintersesongen. Og sannelig min hatt tror jeg at Pia blir med på en tur eller tre også.

Så da er det bare å følge med!

Se alle turene fra start til mål her!
Se filmer fra alle turene her!

Følg meg gjerne på Facebook!

Legg igjen en kommentar

Close Menu