Det blir verdens vakreste bobilferieland i år også. Og takk for det!

Norge er verdens vakreste ferieland. Uten tvil! Dette bildet fra den vidunderlige øya Jøa i Trøndelag er fra bobilturen min sommeren 2020. Bli med meg på en reprise av drømmeturen. Kanskje du finner noen gode tips for din bobilsommer? God fornøyelse!

Her er reiseruta sommeren 2020…

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Reiserutre-sommeren-2020-709x1024.jpg
Det ble faktisk 500 mil…

Og her er hele turen fra A til Å:

Reisebrev 1
På tur for å treffe frodige damer i Ekebergparken

Denne dagen har jeg ventet lenge på! Endelig er jeg i gang med årets langtur. Og jeg starter selvfølgelig i Oslo, hjembygda mi, et «glemt» reisemål for mange nordmenn. Så bli med meg til noe av det flotteste og mest spektakulære Oslo har å vise frem. Selveste Ekebergparken.
Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 2
Fra hetesommer i Oslo til vintersommer på Haukelifjellet

Jeg forlater Ekebergparken og de frodige damene i krom og bronse og setter kursen vestover. Først innom Hokksund før jeg kruser videre gjennom vakre Telemark. Dagens reisemål er Haukeligrend eller Haukeliseter. Jøss! Nesten et klart reisemål for en gangs skyld. Jeg kommer meg!
Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 3
Vestlandet på sitt flotteste? Bli med til Rosendal og Bømlo!

Når jeg kommer til Haukeliseter er jeg klar på at jeg skal til Bømlo dagen etter. Men på vei nedover mot Røldal gjør jeg om på planene. Det blir vakre Hardanger og Rosendal først og Bømlo i morgen. Og sånn går no dagan i bobil. Nye planer blir til ved neste veikryss. Er det rart jeg elsker dette livet?
Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 4
Hold deg fast! Bli med på bobilturen mellom Bømlo og Balestrand.

Hvis du som fersk bobilsjåfør tenker at det å kjøre på veiene her i vest er en smal sak, så har du så inderlig rett. Ja, det er smalt. Å kjøre bobil her kan bli ekstremt spennende. Men er du «godt trent» og ekstra fokusert når du kjører vil det gå veldig bra, og du kan senke skuldrene og nyte det vidunderlige landskapet, de vakre fjordene og de mektige fjellene. Alt hva denne landsdelen har å by på.
Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 5
To bobildager i Balestrand, kunstnerbygda ved Sognefjorden

«Balestrand er perla ved Sognefjorden som du ikke vil reise fra», skrives det på visitbalestrand.com. Og det er så sant! Jeg kommer til dette tettstedet en halvgrå ettermiddag, og skjønner umiddelbart at jeg har kommet «hjem». Jeg bestemmer meg rett og slett der og da for å bli et par dager her i kunstnerbygda. Dessuten er det meldt knallvær.
Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 6
Fra vakre Sognefjorden til nye perler i Møre og Romsdal

Til nå har bobilturen her på Vestlandet vært en drøm, og jeg har ingen planer om å våkne fra drømmen på en god stund. Men når jeg reiser fra Balestrand er det en årvåken sjåfør som kruser videre på spennende vestlandsveier på jakt etter nye perler. Og nå er det Møre og Romsdal som skal få besøk. Så får vi se hva som dukker opp.
Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 7
Bergtatt av marmor og øyriket Smøla. Dette må du bare oppleve!

Et tips fører meg snaue tre mil nordøstover fra Tornes Fjordcamping til Eide, og jeg får lynraskt kjenne på kroppen hvorfor Bergtatt er navnet på det jeg skal være med på. Og når den syvende etappen av turen min rundt i Norge også handler om et besøk på Smøla, da er jeg totalt blåst av banen og bergtatt for andre gang på to dager. Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 8
Kan man øyhoppe med bobil fra Møre og Romsdal til Trøndelag? Nesten.

Du som følger meg på bloggen vil se at jeg har en tendens til å trekke ut mot havet, og når jeg reiser fra vidunderlige Smøla i Møre og Romsdal skal jeg egentlig innom Trondheim, en av mine absolutte favorittbyer, men jeg gjør andre spontane valg underveis. Jeg havner rett og slett på plasser jeg på forhånd ikke så for meg. Er det rart jeg elsker dette frie livet som reisende fant?
Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 9
Bli med til Vega og få gåsehud i ærfuglenes rike

Ryktene sier at jeg har grunn til å glede meg. Og som vanlig satser jeg på godt vær, for det kan bli værhardt der ute på Vega. Men bare det å kunne kjøre Kystriksveien igjen er stort, veistrekningen mange kaller verdens vakreste. Og dette er tredje gangen jeg har gleden av å kjøre Helgelandskysten med bobil. Ah, for en reise jeg er på!
Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 10
Ta plass og bli med på tur langs vakre Helgelandskysten

Mange mener dette er verdens vakreste reiserute. Og etter årets tur langs denne vidunderlige veistrekningen støtter jeg hundre prosent at Kystriksveien må være noe av det mest praktfulle denne kloden kan stille opp med for oss på fire hul. Bli med på tur og se det selv!
Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 11
Hamarøy og Steigen – reiseglede fra ende til annen!

Fra en drømmetur langs Helgelandskysten er jeg spent på hva som møter meg når jeg setter bobilsnuta innover i landet. Først innom Fauske og så videre til en av mine store favoritter. Hamarøy! Og jeg nyter kjøreturen, selv om været ikke er av det slaget jeg er så bortskjemt med.
Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 12
Endelig tilbake til Lofoten!

Ikke bare er jeg tilbake med bobil for fjerde gang, men denne gangen får jeg atpå til med meg en god venn. På vei fra Narvik svinger jeg innom Evenes og henter Tom, som kommer med fly for å slå følge med meg på turen gjennom Lofoten. Min gode kompis har aldri før besøkt verdens vakreste øyrike, så dette kommer til å bli minner for livet. Du er herved advart, Tom! Fantastisk fint å ha deg med.
Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 13
Joda, det er sant. Dette er Lofoten!

Fra Henningsvær reiser Tom og jeg videre for å oppleve mer av dette fantastiske øyriket. Og siden Tom er førstereisgutt vil jeg gjerne vise frem noen av stedene jeg selv har opplevd på tidligere turer. Men det blir jammen meg overraskelser på meg også! Og til deg som har gitt meg mange knallgode tips som ikke kommer med denne gangen, jeg reiser til Lofoten igjen for å følge opp hver og en av dem. Vær du sikker! I mellomtiden, nyt alle bildene. For det er mange…
Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 14
Fra campingidyll på Rognan til høye svev i Mosjøen

Det blir rett og slett en tur sørover i Nordland stappfull av overraskelser. Først til en idyllisk plass helt innerst i Saltdalsfjorden, så innom et kunstgalleri av en annen verden, for så å hilse på Havmannen før jeg ender opp i «nye» Mosjøen. Siste etappe i Nordland er snart over for denne gangen, og jeg liker absolutt ikke å reise herfra.
Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 15
Takk for nå, Nordland. Heisann, Trøndelag!

Jeg liker aldri å reise fra Nordland, og motvillig forlater jeg Mosjøen og trehusidyllen i Sjøgata. Nå venter Trøndelag i regnværet, men hvor jeg havner er åpent. Så skal det vise seg at jeg ender opp med å rusle rundt i nok en trivelig liten trehusby. Jeg elsker trehusbyer!
Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 16
Bli med på bobiltur til Bergstaden!

Først Mosjøen, så Levanger og nå selveste Røros. Det kan virke som jeg er totalt opphengt i trehusbyer, siden jeg nå skal besøker den tredje på rad. Og ja, jeg må innrømme at jeg har en ekstra dragning mot gamle byer med hus som oser av sjarm og spennende historie. Og her i selveste Bergstaden Røros snakker vi om verdensarv og kulturminner av dimensjoner.
Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 17
Fra Røros til Rondane og Jontunheimen, en kjøretur for minneboka

Takk for meg, Røros! I vekslende vær og uten en konkret plan kruser jeg sørvestover mot Dovre. Eller kanskje til Rondane. Jeg ser hva som dukker opp og tar avgjørelser underveis etter innfallsmetoden. Etter seks bobilsesonger på mer eller mindre lykke og fromme har jeg blitt ganske god på denne reiseformen. Spontaniteten lenge leve!
Se hele reisebrevet her.

Reisebrev 18
Å nyte Norge på kryss og tvers i bobil er ingen kunst. Kistefos derimot…

Fra Fagernes reiser jeg til Jevnaker, av alle plasser. Ikke bare fordi det finnes noe der som har fått stor internasjonal oppmerksomhet, men også fordi jeg skal innom en god kompis, som bor like ved fantastiske Kistefos Museum. Så bli med på attende og siste etappe av sommerturen min rundt i verdens vakreste ferieland!
Se hele reisebrevet her.

Så blir det en herlig sensommertur til Flåm i begynnelsen av september.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Flam-31-1024x768.jpg

Jeg har tenkt på det i hele sommer. Jeg vil og skal innom Flåm. Men da mine åtte uker på veien var over i august hadde jeg ingen reisebrev fra denne lille bygda som blant annet inviterer til en av verdens vakreste og bratteste togreiser. Ikke før nå…
Se hele reisebrevet her.

Da håper jeg du har fått noen gode tips for sommeren. Så blir det snart nye turer på meg også. Følg med!

Se alle turene fra start til mål her!
Se filmer fra alle turene her!

Følg meg gjerne på Facebook!

Dette innlegget har 2 kommentarer

  1. Her,
    vi har hatt bobil i 10 år og reist rundt i Norge og Vest-Europa.
    Opplevelsene du deler er bare fantastisk å følge. Nå er vi pensjonister og da ønsker vi å gi oss mer tid når vi besøker ulike steder. Når vi besøker byer i Europa, camper vi på utsiden av byene og bruker buss eller tog inn til sentrum. Nå i korona tiden har bobilen kommet enda mer til sin rett, ikke bare kan vi kjøre etter været, vi føler oss ganske trygge i bobilen og når vi camper er stort sett alle flink til å holde avstand. Nå gleder vi oss til våren 2021 og ny tur i Norge. Du er flink med presentasjonene dine og er forunt med en meget behagelig stemme, som gjør hele opplevelsen unik. Vi vil nok følge deg videre, når nye presentasjoner kommer på film.

    1. Hei Rune. Så hyggelig melding å få! Ønsker dere mange fine turer fremover. Og takk for at dere følger meg 🙂

Legg igjen en kommentar

Close Menu