Med bobilen til Holmsbu en ettermiddag i mars

Da blir det Hurumlandet igjen. Og denne gangen bare for en liten ettermiddagstur. For nå for tiden er det ikke snakk om å reise fra fylke til fylke, men temme reiselysten så godt jeg bare kan. Ikke lett, når jeg ser på alle de gode tipsene jeg har fått fra dere som følger turene mine. Holmsbu er en av dem, bare en times bobiltur hjemmefra. Slå følge!

18. mars 2021

For snaue to uker siden besøkte jeg Skogsborg på Sætre, og det ga mersmak. Så da er det bare å kruse avgårde på nye Hurumlandeventyr.

Jeg kjenner meg igjen når jeg svinger ned bakken og inn ved bryggekanten i Holmsbu. Men sist jeg var her kom jeg med båt, og det var sommer.

Dette tettstedet er jo egentlig et lite sommerparadis.

Jeg parkerer rett ved den lokale matbutikken, og ser at det kun er tretimers parkering her.

– Bortsett fra om vinteren frem til påske, sier en hyggelig mann i matbutikken, som forteller at jeg kan stå her så mye jeg vil gjennom hele vinteren.

Jeg skjønner raskt at jeg er ganske alene her, ihvertfall med bobil.

Etterhvert flytter jeg meg, så jeg har bryggene og sjøen rett utenfor «stuedøra». Digger det!

Og helt ærlig, selv om det fortsatt er vinter, og sommeridyll og varme virker veldig fjernt, jeg liker å besøke steder som dette og nærmest ha plassen for meg selv, noe som er mulig når jeg reiser langt utenfor høysesongen. Genialt, spør du meg.

Det blir en liten rusletur bort på den lille stranda, og her hilser jeg på skulpturen «Dame på vei til stranda», laget av Skule Vaksvik.

Fantastisk dame! En herlig påminnelse om tia som kommer.

Jeg tar bryggepromenaden tilbake mot bobilen. Og sist jeg rusla langs denne brygga var det i sandaler, etter en iskald en på Privaten Café. 

Nå nærmer vi oss påske, og alle som driver virksomhet her hadde gledet seg til en en påske som kunne gi en «flying start» på en ny vår- og sommersesong. Men det gang ei. 

Jeg hadde også tenkt meg innom Holmsbu billedgalleri for å titte på arbeidene til Henrik Sørensen, men det får bli når alt er på stell igjen.

Foto: Holmsbu billedgalleri

Selv om et kunstbesøk ikke ble aktuelt trøster jeg meg med at jeg kan kunsten å kose meg. Og når skumringstimen trår til med magisk lys er det enkelt å nyte.

Det blir mørkt innen jeg får i meg middagen, en ferdiglaget svinestek av beste Pia-kvalitet, bare å varme opp i kjelen.

Utsikten? Tja, ikke så verst!

Litt utpå kvelden setter jeg kursen hjemover.

Ja, jeg fikk en smak av Holmsbu, såpass at jeg vil tilbake når været blir varmere og alt er litt mer normalt igjen. At jeg da ikke kommer til å kunne parkere her ved bryggekanten er helt greit, for bare snaue fire kilometer unna ligger Rødtangen Camping. Så er det sikkert mulig å finne knallgode fricampingmuligheter her i området også.

Her er en filmsnutt fra snarturen til Holmsbu…

Hurumlandet – jeg kommer snart tilbake for å se mer av deg.

Se filmene fra turene rundt på norske vinterveier her.

Se alle turene fra start til mål her!
Se filmer fra alle turene her!

Følg meg gjerne på Facebook!

Dette innlegget har 2 kommentarer

  1. Fine bilder. Har også vært noen ganger i Holmsbu. Men det finnes også en annen fin campingplass bare fem km fra Holmsbu. Den heter Knatvoldstranda camping. Den burde du også besøke. Meget idyllisk plass.

    1. Bra tips,Leif 🙂

Legg igjen en kommentar

Close Menu