Harwich – første stopp på bobilturen til Storbritannia

Endelig har dagen kommet. Jeg skal til England! Og første stopp blir den lille havnebyen Harwich som ligger 13 mil nordøst for London. Jeg er klar for fire ukers herlig bobiltur i England, Wales og Skottland. Og kanskje også en tur over til Irland. Vi får se.

Storbritannia 2017

I knallfint sommervær reiser jeg fra Oslo, og Malmö er første reisemål. Nærmere 60 mils tur. Litt i lengste laget, spør du meg, men det hjelper å ha en bobil som steller godt med sjåføren. 

Herlig å være igang. Koser meg!!!

På med cruisekontrollen, og turen går nærmest av seg selv. En mer behagelig måte å frakte kroppen sin på skal du lete lenge etter.

Det blir en fin kveld på First Camp Malmö, en campingplass jeg har mellomlandet på et par tre ganger før på turene mine. Jeg varmer opp Pias herlige gryterett mens jeg gjør noe som kan minne om dans.


Tidlig i seng for å kunne starte tidlig på turen videre. Og det blir en liten tur på vingene over First Camp Malmö før jeg reiser videre i det deilige været.

Med ferge fra Rødby til Puttgarden…

Globia, min kjære faste reisepartner, har funnet sin plass i vindusposten, og vi er klare for dagens etappe. Målet er å komme så langt sydover som mulig, så etappen på onsdag blir kort og effektiv.

Båten fra Hoek van Holland går kl 14.15, og vi må møte opp tre kvarter før avgang for å komme med. Billetten blir betalt på nettet, og det er bare å feie avgårde.

Fergeturen fra Rødby til Puttgarden går bra, og det går unna nedover. Inntil vi nærmer oss Hamburg. Og om det er vanlig rushtrafikk eller noe spesielt har skjedd vet jeg ikke, men et par tre kilometer forbi Hamburg går i sneglefart på over fire timer!

Obs! Å passere Hamburg på feil tidspunkt kan bli en tålmodighetsprøve!

Det er mer slitsom å ikke flytte seg av flekken enn å kjøre langt, så da vi nærmer oss Bremen er det nok for dagen. Det blir en natt på Knaus Campingpark Oyten.

Dagen etter har vi bare akkurat med tid for å nå båten fra Hoek van Holland. Og det skal vise seg at det blir akkurat litt for snaut. Globia og jeg ankommer fergestedet 10 minutter for sent, etter fem timers biltur. Så da blir det å kjøpe enda en billett til båten som går klokka 22, og da med en ekstrakost til lugar for natta.

Til Harwich med båt? Pass på å komme minst tre kvarter før avgang!

Kraftig vind gjør meg litt skeptisk til overfarten, men det går selvfølgelig veldig bra, selv om jeg savner min Queen Bed i bobilen denne natta.

Og grytidlig på morgenkvisten triller Globia og jeg av ferga, og hiver oss inn i venstrefeltet. 

Venstrekjøring går som en drøm!

Gjennom en rundkjøring – og prøven er bestått! Dette med venstrekjøring er uvant, selvfølgelig, men med konsentrasjonen på topp skal det gå veldig bra.

Jeg kjører til Dovercourt Caravan Park, bare noen minutter unna Harwich, og finner en ok plass, beskyttet av en voll mot havet. Ja, det blåser kraftig, så noe strandpromenade er helt uaktuelt.

Jeg går en tur på vollen mens jeg holder godt på capsen og tar noen bilder. Dette er garantert en idyll når været er bedre og vinden labrere.

Det blir en sykkeltur inn til Harwich sentrum, og det viser seg at byen er mindre en jeg trodde.

Jeg rusler litt rundt og tar meg en Americano på The White Coffee House, før jeg bråstikker innom puben Kings Arms for å smake på ølet en av de mange kranene har å by på. Og joda, det smaker. Skal se det blir flere glass med engelsk øl på turen, kjenner jeg meg rett…

Så bærer det ”hjemover” til campingplassen og bobilen for kvelden. Jeg sykler langs sjøkanten og blåser nærmest til sjøs. Men hva gjør vel litt vind i håret? Jeg har kost meg her i Harwich.

Og hva skjer utover kvelden, da film fra turen er ferdig, og vinden har løyet? Det blir magisk kveldslys over Dovergourt og Harwich. Og da er det bare å spenne på seg vingene igjen og slå følge med fuglene.

LES OGSÅ: SommerNorge rundt på 90 dager

Wow! Magisk kveldssteming ved Dovercourt Haven…Første dag i England er unnagjort, og jeg gleder meg stort til dagene som kommer. 

Tross så kraftig vind at bilen nesten flytter på seg jeg har kost meg i Harwich. Hva som dukker opp i morgen får morgendagen vise. Ikke godt å si. Sydover blir det. Kanskje til en liten by som heter Arundel?

Se kart over reiseruta underveis her!

Klikk her og se alle filmene fra turen til Storbritannia, pluss litt fra Norge før og etter.

Se fimene fra samtlige turer her!
Se alle reisebrevene her!

Følg meg gjerne på Facebook!

Close Menu