Bobilturen til Storbritannia i 2017 ble en åpenbaring. Se hvorfor…

Klart jeg var spent før jeg reiste til England sommeren 2017. Spent på hvordan det ville bli å kjøre på venstre side av veien. Spent på om det var noe i ryktene om konstant dårlig vær, dårlig mat og mindre pene britiske jenter. Hvilke rykter som stemte? Ingen!

La meg starte med å vise deg reiseruta. Klikk her og se detaljene.

Det ble ferge fra Hoek van Holland i Nederland over til Harwich i England.

Harwich – første stopp på bobilturen til Storbritannia

Harwich og Dovercourt sett fra mitt lille helikopter.

Endelig hadde dagen kommet. Jeg skulle til England! Og første stopp ble den lille havnebyen Harwich som ligger 13 mil nordøst for London. Jeg var klar for fire ukers herlig bobiltur i England, Wales og Skottland. Og kanskje også en tur over til Irland.

England – noe av det mest spennende jeg har opplevd med bobil!

Elva Arun slynger seg gjennom vakkert landskap.

Ja, jeg ble vilt begeistra. Ikke bare fordi jeg fikk oppleve de små sjarmerende landsbyene langs veien, men også ubegripelige Stonehenge, fantastiske The Eden Project og storslåtte Cornwall. For ikke å snakke om de varme menneskene jeg traff. Og jeg hadde bare så vidt begynt.

Kan dette være England? Ja, kjære venner. Se selv…

En av flere praktfulle strender i den lille kystbyen St. Ives.

Jeg trodde det ikke før jeg fikk se det. For dette er landet som har et helt annet rykte for mange nordmenn enn vakker natur og småbyidyll. Jeg var vel fortsatt nærmest i sjokk. Bare se på bildene fra bobilturen til St. Ives og Tintagel. 

Bobilferie til Cornwall? Åja, men ta en tur til Wales også!

Port Eynon Bay i Wales. Wow!

Etter den overveldende reiseopplevelsen gjennom Cornwall og Devon var jeg spent på hva som ville møte meg i Wales. Og da jeg svingte inn i den lille kystlandsbyen Port Eynon og ned til denne stranda ble jeg nok en gang målløs. – For en bobiltur jeg opplever!

Øyeblikksmagi i Aberystwyth, Chester og Lake District

Magisk landskap i Lake District.

Bli med på bobiltur til et sted i Wales ytterst på klippene, der ingen skulle tru at nokon kunne drive campingplass, til en togstasjon med et vanvittig navn, til en sjarmerende engelsk romerby og ubeskrivelige Lake District. Her er femte reisebrev fra Storbritannia. Se bilder og video!

Hadrians mur, pubstopp i Carlisle, svinekoteletter på øya Arran og haggis i Edinburgh

Her steker jeg lokal svinekoteletter i nedoverbakke på øya Arran.

Fra å steke lokale svinekoteletter i nedoverbakke på den tidligere norske øya Arran til å reise til Edinburgh og prøve meg på haggis, den skotske nasjonalretten, laget av innmat fra får kokt i dyremage. Skottland – nam nam!

Fra vakre Northumberland og Harry Potter til vikingene i York

Slott à la Harry Potter.

Kysten i Northumberland var en fantastisk opplevelse med sitt landskap og sine historiske steder og slott. Blant annet slottet der flere scener til de to første filmene om Harry Potter ble spilt inn. Og etter en mellomlanding i Durham endte jeg opp ”hjemme” i York. Vikingbyen. Her er det syvende reisebrevet fra min bobiltur rundt i Storbritannia.

Kanalbåter i Oxford Canal og punting i Cambridge. Perfekt finale!

Oxford canal
Fem euro for strømmen for en natt. Bare jeg bruker puben. Helt greit!

Endelig skulle jeg få oppleve de engelske kanalene med de legendariske kanalbåtene og pubene. Og etter tre timers kjøring fra York kom jeg til The Wharf at Bridge 190, nest siste stopp på turen. Den aller siste er studentbyen Cambridge. Så er bobilturen rundt i Storbritannia over. For denne gangen! Skal snart tilbake.

Kjære bloggleser! Hjertelig takk for at du tar deg tid til å lese reisebrevene mine. Så håper jeg turene kan være til inspirasjon i hverdagen og gjøre ventetia litt triveligere.

Klikk her og se alle filmene fra turen til Storbritannia, pluss litt fra Norge før og etter.

Se fimene fra samtlige turer her!
Se alle reisebrevene her!

Følg meg gjerne på Facebook!

Legg igjen en kommentar

Close Menu