Apriltur med en smak av sommer ved Tyrifjorden

Godt å være på tur igjen! Og det er ikke lange stubben jeg skal kjøre, for stedet jeg har fått tips om er bare en snau times tur hjemmefra. Så skal det vise seg at jeg kommer til en perle av et sted, stranda som av mange omtales som Østlandets fineste innsjøbadestrand. Se selv!

10. april 2021

Det er meldt et par tre dager med sol, så da er jeg ikke sein med å hive meg i bobilen, som alltid står pakket og klar på tunet. Altfor lenge siden sist, og et tips fra en av reisebrevleserne mine fører meg til Tyrifjorden.

Jeg kommer etterhvert til et skilt som peker til venstre mot Averøya og Røsholmstranda, og etter et par kilometer på en litt sliten grusvei er jeg framme.

Røsholmstranda – wow!

Vi nærmer oss midten av april, og ingen tegn til grønn vårblomstring. Store deler av Tyrifjorden er fortsatt dekket med is. Men det er tross alt fortsatt bare april, og dette ser lovende ut…

Jeg skjønner umiddelbart hvorfor mange kaller dette for Østlandets fineste innsjøbadestrand, og jeg er raskt nede ved vannet, bare et lite steinkast nedenfor bobilen min.

Nå er det nærmest folketomt her, bortsett fra to damer som koser seg i skogholtet i le for den kalde vinden.

Jeg kan levende forestille meg folkelivet her på denne praktfulle stranda når dagene blir varmere.

Skyene forsvinner etterhvert utover ettermiddagen, og den bitende kalde vinden gjør meg gjennomfrossen. Så jeg rusler tilbake til bobilen for å lage meg litt middag og få igjen varmen i kroppen.

Rett bortenfor bilen min ser jeg at det er en kafé, som av naturlige årsaker for tiden er stengt.

Ved siden av kaféen er det et toalettlokale, der du betaler 10 kroner med kortet ditt og får tilgang til skikkelig WC. Perfekt. Luksus for oss fricampere, spør du meg. For dette er virkelig en knallplass for fricamping.

Det blir en lettvinn middag på Vie idag. Idag også! Og i nøden spiser som kjent fanden fluer. First Price til tross, det smaker faktisk godt med noe varmt i kroppen.

Så bærer det ned til stranda igjen for å nyte ettermiddagssola her ved vannkanten.

Isen har presset seg inn på land i fantastiske formasjoner, og det knaker godt i vannskorpa når vårsola prøver å kvitte seg med siste rest av vinter.

Så blir det en nydelig kveld i bobilen.

Idag våkner jeg til nok en knallfin dag med sol, og jeg tenker å gå meg en lengre rusletur mot Averøya naturreservat.

– En akkurat passe lang tur i finværet, sier jeg til meg selv, og trasker i vei langs en flott tursti. Har på meg godt med klær for ikke å fryse i den kalde vinden.

Men jeg kommer ikke særlig langt før jeg merker at jeg må snu og komme meg innendørs igjen. Pollenplagene startet for tre uker siden, og det er or og hassel som har satt meg helt ut, kraftigere enn på mange år. Såre øyne og sterk hodepine har gjort at jeg de siste ukene stort sett har holdt meg innendørs, enten hjemme i stua eller i mitt kjære hjem på hjul. Og her langs denne vakre stien formelig kaster vinden pollenstøvet rett i ansiktet mitt.

Litt slukøret, med rennende øyne, innser jeg at det må bli litt innetid.
– Godt utsikten er så vakker, tenker jeg, og nyter det jeg ser gjennom mine tilslørte såre øyne. Et par øyedråper lindrer litt, og livet er godt!

Vinden roer seg, og etter et noen timer inne i «heimen» våger jeg meg ut igjen og ned til stranda.

Nesten vindstille. Herlig! Og det blir en magisk time ved vannkanten.

Så rusler jeg opp bakken og ut på terrassen på kaféen for å ta et siste blikk ut over denne perlen av en strand.

Nå gleder meg meg bare til to ting. Det ene er at de forbanna pollenplagene snart gir seg. Det andre er å komme tilbake hit sammen med Pia, ta med meg campingstolen ned på stranda og sitte å nyte Tyrifjorden en god og varm sommerdag. Kanskje mens jeg leser «Tatt av vinden»…

Her er en liten filmsnutt fra turen til Tyrifjorden…

Snart på tur igjen. Følg med!

Se filmene fra turene rundt på norske vinterveier her.

Se alle turene fra start til mål her!
Se filmer fra alle turene her!

Følg meg gjerne på Facebook!

Dette innlegget har 4 kommentarer

  1. Fin reportasjen fra mitt lokalmiljø. Fint på Røsholmstranda 🙂

    1. Hei Geir. Praktfull plass 🙂

  2. Takket være reisebrevet ditt dro vi til Røsholmstanda ved Tyrifjorden. For et sted. Vi storkoste oss. Gikk tur igjennom naturresevatet, kjempeflott. Tusen takk. Hadde aldri havnet der uten deg. 😀😀

    1. Så gøy å høre, Ada 🙂

Legg igjen en kommentar

Close Menu